• OHaskeSlider-01.jpg
  • OHaskeSlider-05.jpg
  • OHaskeSlider-09.jpg
  • OHaskeSlider-10.jpg
  • OHaskeSlider-13.jpg
  • OHaskeSlider-15.jpg
  • OHaskeSlider-17.jpg
  • OHaskeSlider-19.jpg
  • OHaskeSlider-25.jpg
  • OHaskeSlider-28.jpg

Kabelnoord trekt zich terug uit De Fryske Marren en legt dus niet aan.
Maar De Fryske Mienskip scoort super in De Fryske Marren en die glasvezel komt er wel!!

Start glasvezelcampagne DFMopGlas en Glasvezel buitenaf in dorpskernen én buitengebied

U heeft vast al vernomen via media of andere berichtgeving dat Kabelnoord in De Fryske Marren geen glasvezel gaat aanleggen. Daarmee is de concurrentie om de witte aansluitingen van de baan. Het kon ook niet anders met ons percentage! Helemaal te danken aan jullie inzet, super gedaan! De burgers van De Fryske Marren hebben massaal gekozen voor glasvezel voor de hele mienskip, zowel voor buiten als binnen de bebouwde kom.

De teller van buiten de bebouwde kom staat inmiddels op bijna 45 %! Veel ambassadeurs zijn ontzettend druk (geweest) met aanmeldbijeenkomsten, deur-tot-deur acties en andere activiteiten. Met resultaat! Met nog vijf dagen te gaan tot de deadline is de huidige stand nu hoger dan de gemiddelde tussenstand in eerdere vraagbundelingsgebieden van Glasvezel buitenaf.

Binnen de bebouwde kom heeft op dit moment bijna 23 % van de bewoners zich aangemeld. Ook dat is een mooi percentage, maar we merken dat er toch ook een groep bewoners is die twijfelt. Misschien ook wel omdat ook zij veel meekregen over de verwarrende situatie in het buitengebied. Maar misschien ook omdat we ze niet bereiken met de noodzaak voor een toekomstbestendig internet. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we deze bewoners goed bereiken en informeren over het belang van glasvezel? Jullie ideeën zijn welkom.

Nu Kabelnoord niet gaat aanleggen, zijn mensen die zich daar hebben aangemeld voor glasvezel weer vrij om een nieuwe keuze te maken voor snel internet. We gaan ervanuit dat zij nog steeds graag glasvezel willen. Mocht je iemand spreken die het lastig vindt om een keuze te maken uit onze providers, deel dan de contactgegevens van een lokale verkoper in de buurt.

Langs de deuren

Veel ambassadeurs zijn inmiddels op pad geweest om bewoners te bezoeken of hebben op andere manieren bewoners (aan)gesproken. Voor sommige bewoners is dat net het laatste zetje om zich aan te melden. Voor jullie nu veel prettiger nu die vervelende verwarring en onzekerheid wie zou gaan aanleggen, er uit is. Ook in de laatste dagen is mensen erop wijzen tijdig mee te doen hard nodig! Dat voorkomt hoge kosten. Doe het voor je medebewoners en zet nog even de schouders er onder om zeker te zijn dat iedereen goed geïnformeerd is.

Wil je graag een update van de voortgang in jouw buurt of wil je graag weten waar je het beste kunt gaan lopen? Stuur dan een bericht naar Hayley, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je mag haar ook bellen, dan kunnen jullie samen de straten doornemen. Telefoonnummer 06-20577071.

Laatste dagen

We willen echt heel graag die 50%, volgens de prognose halen we dat. Maar we zijn er nog niet helemaal. We zien dat een aantal plaatsen heel goed gaan, maar dat in een aantal plaatsen de aanmeldingen achter blijven. Het zou mooi zijn als ook daar het percentage nog oploopt de komende dagen. Uiteindelijk kunnen we er zo samen voor zorgen dat iedereen die dat wil straks wordt aangesloten. Ook voor de huurders van de woningbouwcorporaties. Die hebben inmiddels daarover een brief ontvangen dat ook zij mee kunnen doen.

Laten we met zijn allen nog een paar dagen knallen om de 50% buiten de bebouwde kom en 35% binnen de bebouwde kom te halen. Ga je liever niet langs de deuren? Vraag bij ons een adressenlijstje op en doe een belronde. Heb je deze week niet veel tijd? Zet het op de buurt app. Spreek buurtbewoners aan als je in de supermarkt bent of in de tuin bezig bent. Alle beetjes helpen! Want voor 1 juli aanmelden is echt stukken goedkoper. En we willen maandag zo graag aangeven dat het netwerk er komt, niet net met de hakken over de sloot, maar als eclatant succes ver boven de 50% en 35%! We begonnen wat anders dan verwacht, laten we de campagne echt als ien mienskip afsluiten!

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we dit graag.

Met vriendelijke groet, Team DFMopGlas

 
 
Belangstellenden kunnen mailen naar: dorpsbelang.oudehaske@hotmail.com