• OHaskeSlider-01.jpg
  • OHaskeSlider-05.jpg
  • OHaskeSlider-09.jpg
  • OHaskeSlider-10.jpg
  • OHaskeSlider-13.jpg
  • OHaskeSlider-15.jpg
  • OHaskeSlider-17.jpg
  • OHaskeSlider-19.jpg
  • OHaskeSlider-25.jpg
  • OHaskeSlider-28.jpg

Komende maand starten we met de volgende fase: met het opstellen van een integraal gebiedsplan voor het Nannewiid en omgeving. We zijn blij dat we hierbij de expertise kunnen inschakelen van het advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Zij zullen dit traject begeleiden. Het doel van dit plan is het bieden van een gedragen en aantrekkelijk toekomstperspectief voor natuur en recreatie op en rondom het meer. Het opstellen van een gebiedsplan is een proces, waarin de inbreng van u als gebruikers, omwonenden en belanghebbenden onmisbaar is. Wij maken graag gebruik van uw gebiedskennis en inventariseren met u ideeën voor mogelijke ontwikkelingen. Daarom nodigen we u van harte uit om tijdens twee ontwikkelateliers met ons mee te denken en werken.


Het Nannewiid verlandt
Het Nannewiid is een unieke waterpartij met een dubbelfunctie; recreatie en natuur. De water- en natuurkwaliteiten van het Nannewiid zijn goed, echter nemen door verslibbing de recreatieve kwaliteiten en mogelijkheden sterk af. Daarom is op initiatief van lokale belanghebbenden in 2016 met diverse lokale partijen unaniem vastgesteld dat de problematiek rondom het meer aandacht verdiend. Zonder ingreep in het landschap verlandt het Nannewiid en is schaatsen in de wintermaanden en zwemmen, zeilen en kanovaren in de zomermaanden op termijn niet meer mogelijk.

Komt u ook naar de ontwikkelateliers? 
Tijdens twee ontwikkelateliers willen we u daarom graag betrekken in dit integrale gebiedsproces om de eerste contouren van een gebiedsplan te schetsen en te inventariseren welke functies en onderdelen belangrijk zijn in het gebied.
U bent van harte welkom tijdens het eerste ontwikkelatelier op donderdag 26 maart 2020 in het Kulturhûs van Oudehaske. De koffie staat voor u klaar vanaf 19.00 uur. Na het welkomstwoord geven wij om 19.15 uur een toelichting op het doel van ons project, het proces dat we daarbij volgen en welke input van u wordt gevraagd. Het doel van het eerste ontwikkelatelier is om te inventariseren welke wensen er in het projectgebied en de omgeving leven en welke kansen we gezamenlijk kunnen aangrijpen. Daarbij is uw input gewenst en zeer welkom. Het is van belang om te weten of u aanwezig bent bij dit ontwerpatelier. Daarom verzoeken wij u aan te melden via het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het tweede ontwikkelatelier vindt plaats eind april of mei 2020. Dan blikken we terug op de resultaten van het eerste ontwikkelatelier, vullen we deze aan met nieuwe ideeën of aandachtspunten en kijken we vooruit naar mogelijke strategieën om ideeën plannen te realiseren. U hoort zo snel mogelijk de juiste datum.

Kunt u niet aanwezig zijn bij het ontwikkelatelier?
Mocht blijken dat u niet aanwezig kunt zijn op deze avond en wilt u toch graag uw ideeën, wensen en kansen kenbaar maken? Dan kunt u deze input per e-mail aan ons verstrekken middels het eerder genoemde e-mailadres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 Indien u naar aanleiding van deze brief nog vragen heeft, dan kunt u per e-mail contact met Engbert opnemen. Zo niet? Dan ontmoeten wij u graag op donderdag 26 maart in ons Kulturhûs.
 
Volg ons op Facebook
U kunt de laatste ontwikkelingen ook volgen op de facebookpagina “Toekomst van het Nannewiid””. Onze buurdorpen zijn ook erg geïnteresseerd en steunen ons bij onze activiteiten voor het gebiedsplan. Komende weken geven wij presentaties en lichten de ontwikkelingen toe in Rottum, Sint Johannesga en buurtvereniging Nannewiid.